www.vecozo.nl

Meldt hier sites die niet goed werken met Mozilla en die verbeterd moeten worden.
hanneke
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 April 2005, 11:57

www.vecozo.nl

Berichtdoor hanneke » 17 April 2005, 12:25

Ik ben paramedicus en declareer via vecozo aan alle ziekenfondsen.
Ik heb een login en een programmaatje hiervoor wat ik opnieuw heb gedownload.
Op het programma kan ik wel komen maar inloggen zodat ik mijn declaratie kan versturen lukt niet. Moet ik nog iets toevoegen?
afz. hanneke

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11755
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 17 April 2005, 13:33

Hanneke,

Misschien kun je aangeven wat er wel en vooral wat er niet lukt. Je kunt moeilijk van ons verwachten dat wij weten wat Vecozo voor een applicatie is en hoe het werkt. Door mijn werk en familie deed Vecozo bij mij wel een belletje rinkelen, maar dat zal zeker niet voor iedereen gelden.

Ik neem aan dat je via een programmaatje van Vecozo iets invult en dat er dan een webbrowser geopend wordt ? Is dit de standaard webbrowser of is dit bijvoorbeeld altijd Internet Explorer ?

Overigens stemmen deze antwoorden weinig hoopvol:
II.2 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om gebruik te kunnen maken van een VECOZO certificaat?
De computer waarop de certificaten worden gebruikt, heeft ten minste de volgende eigenschappen nodig:
- Windows 98 second edition of een latere versie van Windows (bv. 2000 of XP);
- Een van de volgende aansluitingen: 56 KB modem, ISDN, ADSL of kabelinternet;
- Internet Explorer 5.5 inclusief Service Pack 2 met 128-bits encryptie of een latere versie;
- Een internetverbinding via een internet provider of een verbinding via VECOZOconnect.

II.3 Hoe kan ik aan een nieuwere versie van Internet Explorer komen?
Kies in de menubalk van de internet browser voor ‘Extra’ en vervolgens ‘Windows Update’. Er wordt dan automatisch gezocht naar nieuwere versies van o.a. Windows en Internet Explorer. Vervolgens kunt u zelf kiezen welke updates u gratis wilt downloaden.

II.9 Wat betekent het als ik een ‘ActiveX control download error’ krijg?
Tijdens het ophalen van het certificaat wordt een ActiveX-besturingselement op uw computer geïnstalleerd. Dit is nodig om later met het certificaat te kunnen werken. Wordt de installatie geblokkeerd, dan verschijnt er een ActiveX control download error. Dit blokkeren van de installatie kan twee oorzaken hebben:
- De ActiveX-instellingen in uw browser zijn niet correct (controleer dit aan de hand van de toegezonden instalatie procedure over het ophalen van het certificaat);
- Uw gebruikersrechten binnen het netwerk zijn niet toereikend voor installatie. Neem in het laatste geval contact op met uw netwerkbeheerder.

https://certificaten.vecozo.nl/web/Defa ... nuLeft=404
Bij II.9 mis ik nog een optie: "omwillende van de veiligheid gebruikt u een webbrowser die geen ActiveX ondersteunt". Het gaat hier toch om potentieel vertrouwelijke gegevens ?

Als men bij Vecozo zo kortzichtig is geweest om enkel op ActiveX-technologie te vertrouwen dan wordt het lastig om deze dienst met een andere browser dan Internet Explorer te gebruiken. Wel zou ik als ik jou was dan een klacht indienen zodat men in elk geval weet dat er ook mensen zijn die geen IE gebruiken.

Stel dat je met je praktijk op een veiliger besturingssysteem (zoals Linux of FreeBSD) bent overgestapt en dan zou je nog op de een of andere manier IE (en dus Windows) moeten gebruiken omdat men niet verder na heeft gedacht ? Dat zou toch wat jammer zijn...
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

hanneke
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 April 2005, 11:57

Re: www.vecozo.nl

Berichtdoor hanneke » 17 April 2005, 14:59

hanneke schreef:Ik ben paramedicus en declareer via vecozo aan alle ziekenfondsen.
Ik heb een login en een programmaatje hiervoor wat ik opnieuw heb gedownload.
Op het programma kan ik wel komen maar inloggen zodat ik mijn declaratie kan versturen lukt niet. Moet ik nog iets toevoegen?
afz. hanneke


Hartelijk dank voor de snelle reactie.
Ik heb een certificaat dat ieder jaar verlengd wordt. Als ik nu hier op inlog krijg ik het scherm met: Dit programma heeft een ongeldige bewerking gedaan en wordt afgesloten.
Met de leverancier heb ik ook al contact opgenomen maar die reageren niet zo snel als jullie. Is dat certificaat misschien niet geldig in firefox? Als ik nu met internet explorer declareer gaat het wel goed.
Met vr. gr. Hanneke

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11755
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Re: www.vecozo.nl

Berichtdoor nirwana » 17 April 2005, 15:08

hanneke schreef:Ik heb een certificaat dat ieder jaar verlengd wordt. Als ik nu hier op inlog krijg ik het scherm met: Dit programma heeft een ongeldige bewerking gedaan en wordt afgesloten.
Waar log je op in ? Wat gebeurt er precies ? Wordt er een browser opgestart ? Zo ja, welke dan ? We zijn helaas nog niet helderziend.

hanneke schreef:Met de leverancier heb ik ook al contact opgenomen maar die reageren niet zo snel als jullie. Is dat certificaat misschien niet geldig in firefox?
Gezien de antwoorden die in de FAQ van Vecozo worden vermeld, denk ik dat je bij deze leverancier de naam Firefox nog moet spellen. Of beter gezegd: men zal meer zijn ingesteld op het gebruik van Microsoft Internet Explorer. Wat er overigens niemand van zou moeten weerhouden om een dergelijke dienst gewoon zonder problemen met een andere browser te gebruiken. Maar misschien moeten we deze leverancier nog ervan overtuigen dat Internet Explorer niet de meest ideale browser is.

Overigens is onlangs het certificaat van de Staat der Nederlanden aan Mozilla toegevoegd. Zie http://www.mozbrowser.nl/node/view/1542 voor meer informatie. Dat betekent dat Mozilla steeds meer gezien wordt als een platform om op een beveiligde manier gegevens mee uit te wisselen (zonder dat je bang hoeft te zijn dat er een stukje spyware meeluistert).
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

lostboyscout
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 April 2005, 13:00

Berichtdoor lostboyscout » 22 April 2005, 13:37

Als ontwikkelaar ben ik betrokken bij VECOZO en kan jullie derhalve wel wat verder helpen.

In den beginne heeft VECOZO gekozen voor de PTA technologie van VeriSign om de authenticatie op de VECOZO website te regelen. In die tijd bood de PTA ondersteuning voor zowel IE als Netscape/Mozilla. Voor IE werd gebruik gemaakt van ActiveX en voor Netscape/Mozilla van een JAVA plugin. In een nieuwe versie van Netscape/Mozilla is echter de implementatie van JAVA gewijzigd waardoor de JAVA plugin voor de PTA onbruikbaar werd. VeriSign heeft nooit een nieuwe versie van deze plugin opgeleverd waardoor niet-IE gebruikers overgeleverd zijn op een oude versie van Netscape of IE.

Praktisch gezien houdt dit dus in dat een niet-IE gebruiker alleen toegang kan krijgen tot de VECOZO website met een sterk verouderde Netscape/Mozilla browser. Omdat het gebruik van een verouderde browser de veiligheid niet ten goede komt, wordt door VECOZO het gebruik van IE aangeraden en ondersteund.

Ook VECOZO zag in dat steeds meer gebruikers (waaronder bijvoorbeeld apple-gebruikers) IE niet kunnen of willen gebruiken. VECOZO is dan ook op zoek gegaan naar een universelere oplossing.

Deze oplossing is gevonden in de UZI-pas van het UZI-register (http://www.uzi-register.nl). Deze Unieke Zorgaanbieders Idenitifatie pas wordt uitgegeven door het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg (http://www.cibg.nl) en is uitgegeven onder de vertrouwensstructuur van de PKI voor de Overheid (http://www.pkioverheid.nl). Deze pas biedt gebruikers de mogelijkheid om zich online te identificeren, zonder afhankelijkheid van een specifieke browser. De browser moet wel ondersteuning bieden voor PKCS11 (een standaard voor het gebruik van online certificaten).

Met een UZI-pas en Firefox/Mozilla is het dan ook goed mogelijk om gebruik te maken van de diensten van VECOZO. Ook met windows als operating system. Voor meer informatie verwijs ik u naar de helpdesk van VECOZO en het CIBG.

Overigens wil ik als afsluiting wel opmerken dat ik het niet eens ben met de eerder gedeponeerde opmerkingen over het onveilig zijn van IE danwel ActiveX. Mijns inziens zitten aan het gebruik van elk stuk software (inclusief firefox) beveiligingstechnisch gezien haken en ogen. Aan die discussie heeft een eindgebruiker echter weinig, die wil alleen een oplossing voor zijn/haar probleem. Ik hoop dat ik die gegeven heb.[/url]

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11755
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 22 April 2005, 14:59

lostboyscout schreef:Overigens wil ik als afsluiting wel opmerken dat ik het niet eens ben met de eerder gedeponeerde opmerkingen over het onveilig zijn van IE danwel ActiveX. Mijns inziens zitten aan het gebruik van elk stuk software (inclusief firefox) beveiligingstechnisch gezien haken en ogen. Aan die discussie heeft een eindgebruiker echter weinig, die wil alleen een oplossing voor zijn/haar probleem. Ik hoop dat ik die gegeven heb.
Hartelijk dank voor deze bijdrage. Is het een idee om dit ook in de FAQ van de betreffende website te vermelden, want ik denk dat dit waardevolle informatie is.

Het probleem met ActiveX is dat het nooit is gebouwd met beveiliging in het achterhoofd. Pas met Servicepack 2 voor Windows XP heeft Microsoft het gebruik van ActiveX wat aan banden gelegd. Tot die tijd werd aan bedrijven veelal alle mogelijkheden geboden. Zo kon er ook misbruik van gemaakt worden door kwaadwillende bedrijven. Door lekken in IE konden ActiveX-componenten worden geinstalleerd zonder dat een gebruiker hier toestemming voor hoefde te geven, etc. Zo is er eens een component verspreid door het hacken van een advertentie-server op websites als Startpagina, Nu.nl, Ilse, etc. Dan heb je een heel mooi bereik en verspreid je je spyware op een fantastische manier. Dat toont direct aan hoe kwetsbaar het systeem dan is (zo sterk als de zwakste schakel en als die breekt dan ligt alles daarachter open).

Firefox kent zoals elke software ook haar eigen problemen op het gebied van beveiliging, maar de Firefox-ontwikkelaars proberen niet eerst om deze problemen te ontkennen en het verder op z'n beloop te laten. Dat is bij Microsoft wel te lang zo geweest en nu is men al tijden bezig om die achterstand op het gebied van online beveiliging in te halen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Gebruikersavatar
Z_God
Berichten: 493
Lid geworden op: 12 Oktober 2003, 22:36
Locatie: Enschede

Berichtdoor Z_God » 22 April 2005, 21:30

Misschien dat je wat aan de ActiveX plug-in hebt:
http://www.iol.ie/~locka/mozilla/plugin.htm

Deze kan wel problemen veroorzaken dus let goed op en verwijder hem als er dingen misgaan!

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11755
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 22 April 2005, 21:50

Z_God schreef:Misschien dat je wat aan de ActiveX plug-in hebt:
http://www.iol.ie/~locka/mozilla/plugin.htm
Ik heb die wel eens proberen te installeren, maar kreeg er niet echt iets mee aan het werken. Volgens mij moet je daarna oook nog de nodige configuratiebestanden bewerken om bepaalde controls wel toe te staan.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]


Terug naar “Blacklist-discussie”