Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor knorretje » 16 Maart 2011, 22:35

Informatie over de invloed van doctypes op webbrowsers:
http://hsivonen.iki.fi/doctype/
Informatie over background-repeat:
https://developer.mozilla.org/en/CSS/background-repeat

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 22:53

Ik ga je zeggen dat ik die wr3c pagina .....container nie kan volgen het is 1 engels, nou ben ik niet slecht in engels maar sjeetje wat een verschillende links en doorverwijzingen pffffffff vind het helemaal niets is niet te volgen zeg! Als je te lang leest weet je niet meer waar je nou mee begonnen was :)

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 23:52

Heb goedE nieuws de no repeat werkte, alleen het uitlijnen van de tekst niet heb hem nu helemaal stukgemaakt hahaha ga hem er even af halen en Opnieuw slicen er zit ook iets raars in mijn illustrator ,tijdens het slicen maakt hij buiten de artboard een extra slice......... pffff ik wil CSSen! en ik ben druk die stukken aan het lezen over de doctype en heb iets gelezen over doctype most standard die als ik het goed begreep het beste werkt met slicen....dus ga nog even op padding storten hahaha....
Heb nu een andere site op www.daphne.dutchonlinegamers.nl staan die ik ook met slicing heb ontworpen, die gaat best goed daar heb ik nieuwste doctype in nu, maar ik denk toch ook dat er iets niet goed gaat in mijn illustrator, misschien de functie "no overlapping layers" ?
1 Voordeel......leren doe je ervan !

knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor knorretje » 17 Maart 2011, 12:40

Hee, dat ziet er goed uit.
De nieuwe pagina ziet er hetzelfde uit in IE en Firefox, dus je bent duidelijk op het goede spoor.
Door het andere doctype dwing je IE om de pagina op een moderne (normale) manier weer te geven.
Ga zo door!

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 17 Maart 2011, 13:13

Ja maar ik heb ook iets raars in mijn Illustrator gemerkt en dat is dat er ineens ruimet onder, rechts avn de pagina onstaat.
Dat zit in Illustrator dus moet ik ook naar zoeken, het moet zo zijn dat einde artboard (werksheet) dat dat ook einde pagina is maar ook daar gaat het fout dus zit echt iets in mijn ontwerp die uit Illustrator komt. Pffff

En!! Ik moet nu eens gaan leren er niet zo een zooi in mijn code te maken maar komt goed Rome is ook niet in 1 dag gebouwd........

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b13pre) Gecko/20110317 Firefox/4.0b13pre

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor nirwana » 17 Maart 2011, 19:01

Nog even en je bent klaar voor Kompozer of BlueGriffon...
Oh ja, die software is nog gratis ook (en zelfs open source), in tegenstelling tot Adobe Illustrator.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 17 Maart 2011, 23:04

Zie dat dat Moz gesponsord is ;) maar ga wel eens kijken.
Wil het niet te makkelijk krijgen anders leer ik niets hahaha

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 17 Maart 2011, 23:06

En ja ik heb al AI aangeschafd beetje zonde he ;)

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b13pre) Gecko/20110317 Firefox/4.0b13pre

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor nirwana » 18 Maart 2011, 0:03

Grafidesigner schreef:Zie dat dat Moz gesponsord is ;) maar ga wel eens kijken.
Dat is inderdaad de software van Mozilla waarmee je websites kunt maken. Op het gebruik ervan bieden we hier op het forum ook ondersteuning.

Grafidesigner schreef:Wil het niet te makkelijk krijgen
Met Kompozer werk je wat dichter bij de code, dus makkelijker zal het niet worden.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 18 Maart 2011, 10:11

Ok dat is wel goed ik wil er dichterbij inderdaad ;)

Thnx alvast heb al even gekeken maar ziet er goed uit ill be back about it :)

Patrick

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 19 Maart 2011, 13:00

Nou mensen ben nu van scratz bezig en gaat goed gebruik eigenlijk ni niets gewoon handkloppe :) en gaat redelijk.
Je gaat je het wel beter snappen ;)

Greetz on the weekend.

http://www.test.dutchonlinegamers.nl/

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b13pre) Gecko/20110318 Firefox/4.0b13pre

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor nirwana » 19 Maart 2011, 19:09

Ik heb net even de code van jouw test-pagina bekeken. Dat ziet er al netjes uit. Wel raad ik je aan om je aan te wennen de HTML-tags met kleine letters te schrijven. Nu loopt dat nog wat door elkaar, dus dan is het handig om daarin 1 lijn te trekken. Voor XHTML moeten volgens mij alle tags met kleine letters geschreven worden. HTML 4.01 doet daar verder niet moeilijk over.

Verder heb je onderaan de pagina een dubbele sluit-tag </html> staan (1x met hoofdletters en 1x met kleine letters).

Tip: controleer om de zoveel tijd je code ook even via de W3C Validator. Daar kun je eenvoudig je HTML-code in plakken en dan kun je zien of er nog fouten in gevonden worden. Zo kun je <div align="center"> schrijven als <div style="text-align: center">
Je bereikt dan hetzelfde, maar de validator keurt de code dan wel goed.

De volgende opmerking van de validator gaat over <a href="index.html" target="_self">Home</a> en zegt dat er geen target="_self" zou zijn. Waarschijnlijk bestaat dat niet in HTML 4.01 Strict. Maar volgens mij heb je die ook niet nodig, want die heb je alleen nodig als je met een frameset werkt.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 19 Maart 2011, 21:02

JA ik ben nu aan het rommelen en dan check ik het even op de testserver en als het fout gaat gooi ik de werkende weer terug van de server naar mij of andersom hahaa en die hoofdletters komen uit de validator dan chek ik met ff de code en heb wat gekopieerd waardoor dit ontstaat maar ik ben me aan het richten op het werken met divs dus ja de netheid komt zeker nog wel ;)

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b13pre) Gecko/20110318 Firefox/4.0b13pre

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor nirwana » 19 Maart 2011, 22:32

Grafidesigner schreef:dus ja de netheid komt zeker nog wel ;)
Daar ben ik ook van overtuigd. Door hier vaker mee bezig te zijn en de tips hier op het forum mee te nemen weet je vanzelf wat voor jou handig werkt.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 21 Maart 2011, 15:39

Nou ben al l weer stuk verder gaat best leuk eigenlijk en ik snap veeeeeeeeeeel meer van css nu.
Moet straks gaan verdiepen in javascript enzo maar nu eers maar eens de lay-out doen en gaat de goede kant op :)

Check http://www.test.dutchonlinegamers.nl

:lol:


Terug naar “Open source software”