Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 1:42

Aloha,

Ben net aangemeld en dus vers, zat eerst wat te lezen daar ik me aan het verdiepen ben in CSS etc.
Ik ontwerp websites, posters, flyers, huisstijlen. Maar een website bouwen was ik niet druk mee geweest en ben er laatste jaar druk mee bezig om het eigen te maken.

Heb inmiddels eigen website gemaakt http://www.alienus.nl en ben met een nieuwe bezig omdat ik een website wil maken waar je kan kiezen voor verschillende stijlen om mijn diensten te bekijken en waardoor ik meteen een soort portfolio laat zien van wat er mogelijk is.

Nu heb ik al een website in de lucht en een ander van een DJ http://www.djmissladyva.nl een kennis maar ben nu met CSS bezig en ondervindt een probleem.
In IE werkt hij prima tijdens het opbouwen maar nu ontdek ik dat hij in Firefox fouten laat zien en ik kan het niet vinden?
Wie o wie kan me helpen?

Dit is style sheet:

Code: Selecteer alles

@charset "iso-8859-1"
 
* {
margin: 0;
padding: 0;
}

body {
background-color : #FFF;
color : #333;
font : normal normal 62.5%/1.5 Arial, Verdana, "Times New Roman", sans-serif;
}


#body_{background:#FFFFFF;
    } 
#wrapper_ {
    position:absolute;
    left:0px;
    top:0px;
    width:1653px;
    height:800px;
    }

#header_ {
    position:absolute;
    left:0px;
    top:0px;
    width:1653px;
    height:38px;
    background-image: url(images/header.png);
   }

#subheader_ {
    position:absolute;
    left:0px;
    top:38px;
    width:1653px;
    height:73px;
    }

#menubalk_ {
   position:absolute;
   left:0px;
   top:111px;
   width:1653px;
   height:70px;
   background-image: url(images/menubalk.png);
   font: normal 10px/normal Arial, Helvetica, sans-serif;
   text-transform: none;
   color: #000000;
    }

#leftcontainer_ {
    position:absolute;
    left:0px;
    top:181px;
    width:428px;
    height:619px;
    background-image: url(images/leftcontainer.png);
    }

#index-05_ {
    position:absolute;
    left:428px;
    top:181px;
    width:322px;
    height:337px;
    background-image: url(images/index_05.png);
    }

#fotovlak_ {
    position:absolute;
    left:750px;
    top:181px;
    width:903px;
    height:174px;
    background-image: url(images/fotovlak.png);
    }

#maincontent_ {
   position:absolute;
   left:750px;
   top:355px;
   width:466px;
   height:216px;
   font: 12px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
   color: #000000;
   padding-right: 13px;
   background-color: #FFFFFF;
   background-image: url(images/maincontent.png);
   padding-left: 10px;
   }

#rightcontainer_ {
    position:absolute;
    left:1216px;
    top:355px;
    width:437px;
    height:445px;
    background-image: url(images/rightcontainer.png);
    }

#sidebarleftonder_ {
   position:absolute;
   left:428px;
   top:518px;
   width:322px;
   height:282px;
   font: normal 10px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
   color: #000000;
   background: url(images/sidebarleftonder.png) no-repeat;
   margin: 0px;
   padding-right: 40px;
   padding-bottom: 5px;
   padding-left: 10px;
   }

#submenu_ {
    position:absolute;
    left:750px;
    top:571px;
    width:466px;
    height:112px;
    background-image: url(images/submenu.png);
    }

#footer_ {
    position:absolute;
    left:750px;
    top:683px;
    width:466px;
    height:117px;
    background-image: url(images/footer.png);
    }
.style4 {font-size: 9px}
.style5 {font-size: 14px}
h1 {
   font-size: 21px;
   color: #000000;
   float: none;
   text-align: right;
   padding-right: 18px;
   padding-bottom: 55px;
   font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
   padding-top: 15px;
}
h2 {
   font-size: 21px;
   color: #000000;
   padding-bottom: 15px;
   padding-top: 15px;
}
h3 {
   font-size: 10px;
   color: #000000;
}

Dit is html pagina:

Code: Selecteer alles

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>   Web    </title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
  var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_preloadImages() { //v3.0
  var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
  var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
   if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
//-->
</script>
</head>
 <body onLoad="MM_preloadImages('imagesbuttonrollover.png','imagesbuttonrolloverwij.png','imagesbuttonbasiccontactrollover.png')">
    <!-- ImageReady Slices (index.html) -->
    <div class="c1" id="wrapper">
      <div id="header_">
        <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="1652" height="38">
          <param name="movie" value="headerwebsiteboomalienus.swf">
          <param name="quality" value="high"><param name="SCALE" value="exactfit">
          <embed src="headerwebsiteboomalienus.swf" width="1652" height="38" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" scale="exactfit"></embed>
        </object>
      </div>
      <div id="subheader_"><img src="images/subheader.png" alt="" name="subheader" width="1650"
        height="73" border="0" usemap="#subheaderMap" id="subheader">
        <map name="subheaderMap">
          <area shape="circle" coords="979,41,17" href="#">
          <area shape="circle" coords="1029,40,17" href="#">
          <area shape="circle" coords="1081,40,17" href="#">
          <area shape="circle" coords="1129,39,18" href="#">
          <area shape="rect" coords="1162,25,1193,56" href="#">
        </map>
      </div>
      <div id="menubalk_">
        <table width="1212">
          <tr>
            <th width="421" scope="col">&nbsp;</th>
            <th width="512" align="left" valign="top" scope="col"><span class="style1 style4">|Disclaimer|Copyright|Voorwaarden|</span></th>
            <th width="85" scope="col"><a href="index.html" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Image2','','imagesbuttonrollover.png',1)"><img src="imagesbuttonbasic.png" name="Image2" width="84" height="41" border="0"></a></th>
            <th width="85" scope="col"><a href="wiezijnwij.html" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Image3','','imagesbuttonrolloverwij.png',1)"><img src="imagesbuttonbasicwij.png" name="Image3" width="84" height="41" border="0"></a></th>
            <th width="85" scope="col"><a href="mailto:info@alienus.nl" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Image4','','imagesbuttonbasiccontactrollover.png',1)"><img src="imagesbuttoncontact.png" name="Image4" width="84" height="41" border="0"></a></th>
          </tr>
        </table>
      </div>
      <div id="leftcontainer_"></div>
      <div id="index-05_"></div>
      <div id="fotovlak_"></div>
      <div id="maincontent_">
     <h1>Designstudio Alienus</h1>
       <p align="justify"></div>
      <div id="rightcontainer_"></div>
      <div id="sidebarleftonder_">
        <h2>Designs van Alienus</h2>
        <div align="justify"></div>
      </div>
      <div id="submenu_"></div>
      <div id="footer_"></div>
    </div>
    <!-- End ImageReady Slices -->
</body>
</html>
:idea:

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11229
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0) Gecko/20110310 Firefox/4.0

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor nirwana » 16 Maart 2011, 7:50

Allereerst welkom hier op het forum.

Kun je ook aangeven wat er volgens jou fout gaat met jouw website ?

Ik heb jouw HTML-code nog niet in een browser uitgeprobeerd, maar wel valt het volgende mij op:

Code: Selecteer alles

<div class="c1" id="wrapper">
Ik zie namelijk in de stylesheet die je erbij plaatst helemaal geen klasse .c1 of #wrapper staan. Dan zou ik denken dat die div daar niet zoveel bijdraagt. Ik neem aan dat de klasse #wrapper_ daar oorspronkelijk voor bedoeld was.

Ik zal nog wat verder naar jouw code kijken als ik hier wat meer tijd voor heb.
Kun je in de tussentijd die code ook ergens op een (test-)website plaatsen en hier een linkje ernaar opnemen ? Bijvoorbeeld dat je een test-map onder jouw huidige website maakt (alienus.nl/test) en daar dan deze nieuwe bestanden in plaatst ? Daar hebben we meer aan dat de code hier op het forum staat. Dan hebben we namelijk ook alle afbeeldingen enzo erbij en kunnen we direct hetzelfde zijn als wat jij te zien krijgt met de afbeeldingen erbij.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 10:41

Ja klopt wilde screenshots plaatsen maar dat lukte gisteren niet meer en ja dat had ik me ook bedacht maar kon dat even niet zo snel regelen.
Dat verhaal van die wrapper was mij nog niet opgevallen tsssssss je zit uren WAT al 2 dagen ben ik aan het zoeken waarom hij in firefox een bepaald gedeelte naast de div laat zien in dit geval een foto die verschijnt voorbij een aansluitende div buiten de spot en ook alle teksten zijn niet netjes uit te lijnen, waar het zou moeten zitten.
In IE doet hij het prima en ook de teksten lijnen netjes uit, maar in FF niet dus.
Zal even kijken of ik een test ofwel een subdomein kan gebruiken, dat laat ik je nog weten.

Greetz Patrick

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 10:48

screenshot IE.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 10:58

Dit is de firefox screenshot waar het probleem visueel te zien is :)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 11:18

Nou heb even een subdomein gebruikt die ik nog had kijk maar eens :)

http://www.test.dutchonlinegamers.nl/

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 11:48

Ik heb zoiets eerder gehad met de gamerssite die hier op de url stond die deed het niet goed in IE en wel in firefox maar was gebouwd met tabellen.............en dat wil ik niet meer ;) Daar ben ik voorbij en wil verder met CSS etc ...........

Greetz Patrick

knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor knorretje » 16 Maart 2011, 13:29

Het doctype van deze pagina activeert de quircksmode in Internet Explorer. Daarom gebruikt IE het IE boxmodel in plaats van het officiële W3C Boxmodel zoals Firefox. Met andere woorden: deze code zal altijd alleen in IE werken. Als je het doctype verandert, dan wordt de weergave namelijk hetzelfde als in Firefox; verkeerd dus.
Omdat in de CSS absolute posities gebruikt worden, is dit ook niet simpel op te lossen. Eigenlijk zijn alle posities verkeerd berekend. Deze code is waarschijnlijk met een oud html programma van Microsoft gemaakt.

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 14:33

Met Dreamweaver 8?

Dus tja .... daarom ben ik ook verder gaan kijken naar CSS en wat zou dan een oplossing zijn?? Het gekke is ook dat die fouten niet door een validator worden aangegeven?

Patrick

knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor knorretje » 16 Maart 2011, 14:56

Probeer het anders zelf eens.
Open de pagina in IE8. Druk op F12.
Kies modus IE8 in plaats van quircks.
Pagina wordt nu anders weergegeven.
Heeft niks met validatie te maken.

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 15:27

Nou ik ben eens naar mijn divs aan het kijken via die tool en zie dat er 2 divs elkaar overlappen ?

Daar gaat het fout maar dat zie je niet in de opmaak, deze heb ik gesliced en lijkt een fout in de slices te ziten?

knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor knorretje » 16 Maart 2011, 16:49

Grafidesigner schreef:Nou ik ben eens naar mijn divs aan het kijken via die tool en zie dat er 2 divs elkaar overlappen ?

Precies. In Firefox zie je ook dat de div's elkaar overlappen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_E ... _model_bug
Ik weet helaas niet wat "slicing" is. Dat is dacht ik iets van Internet Explorer.

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 19:19

Nou dat is een uitstekende tool om je website lay-out in je website te plaatsen, je snijdt als het ware je ontwerp in delen en geeft deze namen "DIV's" ;)
Dus het principe is het zelfde,deze kan je absoluut maken waardoor de layout gewoon op zijn plek hoort te zitten. Elke Div geef je een achtergrondplaatje als je een lay out heb gemaakt bijvoorbeeld met een videoplayer waar je zelf een lay out voor heb of een illustaratie dan kan je deze in de div plaatsen als achtergrond.
Eigenlijk maak in mijn ontwerp in Illustrator en PSD dan slice ik hem in divs en transporteer deze met complete CSS basis naar dreamweaver en ga daar alles in uitlijnen en eventueel toevoegen van players, video, foto,s ,SWF bestanden, of andere content.

Hier zie je het trouwens

boomsite.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor knorretje » 16 Maart 2011, 20:12

Bedankt voor de uitleg, dat verklaart een hoop.
Vooral het gebruik van de absolute posities, daar ben ik normaal eigenlijk geen fan van.
De groene lijnen op het plaatje is dus precies hoe dat Firefox de divjes ziet. Je ziet dus dat ze elkaar aan alle kanten overlappen. Je ziet dus ook aan de rechterkant dat de werkelijke grootte van de div 23 pixels meer is dan de gebruikte achtergrondafbeelding. Daarom wordt de achtergrondafbeelding 23 pixels breed herhaalt. Je kunt als tijdelijke oplossing proberen om dit uit te zetten met (dacht ik) de css eigenschap background-repeat: no-repeat, al betekent dat wel dat je de code handmatig moet verbeteren. Is er geen instelling van Dreamweaver dat hij altijd deze rendermodus gebruikt, zodat de divjes gelijk de goede grootte hebben? Of dat je een bepaalde doctype kunt instellen of zo?

Grafidesigner
Berichten: 23
Lid geworden op: 16 Maart 2011, 0:52
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 AskTbMYC-ST/3.11.1.15497 Firefox/3.6.15

Re: Website in IE prima maar in Firefox fouten?

Berichtdoor Grafidesigner » 16 Maart 2011, 21:12

JA ik zit in de doctype's te kijken op WR3c en inderdaad denk ik dat ik ook met verouderde doctype zit trouwens, deze zitten standaard in dreamweaver, ook de default basic CSS is anders zie ik op de wr3c site. Maar ze kunnen ook zonder absoluut geplaatst worden, je kan ook in designmode de divs maken op grote en dan plaatsen dus het moet mogelijk zijn het ligt waarschijnlijk aan mij het zou gewoon moeten werken daar het gewone divs zijn uiteindelijk, je kan ze ook zelf maken en dan positioneren en met css je style maken dus is gewoon zelfde principe als handmatig invoeren alleen alles wordt automatisch gekoppeld en aangepast in CSS dus je kan eigenlijk in designstand je padding etc regelen waardoor je meteen ziet wat je doet.
Maar ik ben uiteraard nog niet ver genoeg en daarom ben ik er ook zo mee bezig wil gewoon zelf mijn website kunnen maken en ook volgens de methode met div's dus ga gewoon door ben al heel ver. Ik vertel je dat ik tot op een jaar terug helemaal niets beheerste op gebied van html en al helemaal niet van CSS, wel eens van gehoord maar, duhhh.
Nu ben ik zover dat ik weet hoe de koppeling met CSS werkt, waar deze voor dient en hoe je vanuit html de css aanspreekt en dus koppelt.
Ik weet nu zelf mijn website online te zetten en hem in ieder geval werkende te krijgen uiteindelijk.
DUs de stap naar gewoon website bouwen met html en css is zeer dichtbij nu en loop soms tegen dingen aan door mijn nog niet voldoende kennis. Maar zit er hard over te denken toch een opleiding te pakken erbij voor wat meer kennis.

Maar goed ik ga eens met die doctype's aan de gang en wat jij net opperde is ook nog een idee de no repeat functie proberen en kijken of ik d.m.v. updaten met dreamweaver ook de htm en css geupdate krijg....... maar kom nog terug ;)

Groet Patrick de CSS beginner :fflol:


Terug naar “Open source software”