Website doet het niet.

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 9 Maart 2011, 17:36

Soms bezoek ik de spelpunt website maar sinds enkele weken werkt hij niet meer en krijg ik deze melding...

Afbeelding

Werkt hij bij jullie?

http://www.spelpunt.nl/index.php

Andere bladeraar werkt ook niet..

knorretje
Berichten: 204
Lid geworden op: 8 Augustus 2010, 11:37
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor knorretje » 9 Maart 2011, 18:58

Link werkt hier wel, zowel in Firefox 3.6.15 als in Firefox 4 b12.

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Tonnes » 9 Maart 2011, 19:49

Advies in de foutmelding opgevolgd? Staan de netwerkinstellingen misschien op ‘Proxyinstellingen van systeem gebruiken’ en klopt dit wel (of hapert deze)?
Doe eens gek. Let op je spelling.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 9 Maart 2011, 21:26

Yep, alle adviezen uit de melding onderzocht, maar niets mocht baten.

Die instelling voor de proxy staat inderdaad zoals jij aangaf "voor het systeem".
Veranderen van deze instelling maakt geen verschil, maar dan zouden de andere browsers die ik aan boord heb het toch moeten doen?

Ik heb het inmiddels opgelost...

Ik heb het ip-adres van spelpunt en www.spelpunt toegevoegd aan de /etc/hosts file en nu werkt het!

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b13pre) Gecko/20110309 Firefox/4.0b13pre

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Tonnes » 9 Maart 2011, 22:06

Sorry, ik bedoelde niet dat die instelling zo moest staan, maar als dat zo was, dan moest de proxy wel in orde zijn. :) Maar inderdaad, dan zou dat bij andere websites ook problemen moeten geven. De oplossing is verder wel inventief maar zou niet nodig moeten zijn, dus het lijkt er een beetje op dat de DNS-service wat problemen heeft met het vinden van de website. Gebruik je een andere DNS-server dan die van je provider?
Doe eens gek. Let op je spelling.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 9 Maart 2011, 22:37

Nee, dat niet.

Ik heb, zoals meer mensen, de laatste paar weken wat verbindingsproblemen die te wijten zijn aan kpn.

Websites worden bij vlagen moeizaam gevonden, soms pas na een halve minuut of zo.
Subpagina's pakt hij wel direct.

Maar of dit dezelfde oorzaak heeft weet ik niet.

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b13pre) Gecko/20110309 Firefox/4.0b13pre

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Tonnes » 9 Maart 2011, 23:03

Hmm… Misschien kun je in dat geval tijdelijk de DNS-servers van XS4all proberen? Als het dan beter gaat, weet je genoeg…
Doe eens gek. Let op je spelling.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 9 Maart 2011, 23:23

Weet je ook zo hoe ik dit in kan stellen?

Ook bij de keuzes die je hebt of je de proxy van het systeem gebruikt?

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b13pre) Gecko/20110309 Firefox/4.0b13pre

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Tonnes » 10 Maart 2011, 3:36

Als ik me niet vergis worden DNS-aanvragen bij het gebruik van een proxyserver via deze proxy afgehandeld, en de ingestelde of automatisch toegewezen DNS-servers genegeerd. M.a.w., als je een proxy voor het systeem instelt en de bovengenoemde optie hebt aangevinkt, hebben de instellingen voor DNS-servers (en ook die in het hosts-bestand) geen effect. Verder zal bij ‘proxyinstellingen van systeem gebruiken’ eenvoudig géén proxy worden gebruikt als er geen systeemproxy is ingesteld, en daarmee de ingestelde DNS-servers én de vermeldingen in het hosts-bestand wél.

Hoe je de DNS-servers instelt is wellicht een beetje afhankelijk van de gebruikte Linux-distributie, maar dat zou je ergens in de netwerkinstellingen moeten kunnen vinden. Mogelijk verwijzen deze instellingen naar het ip-adres van je router, die ze dan doorstuurt naar de servers die daarvoor dynamisch zijn toegewezen of mogelijk handmatig zijn ingesteld. Bij bijvoorbeeld het wisselen van provider zijn in dat geval geen wijzigingen in het systeem nodig, en voor deze test kun je ze dus ook in de router wijzigen.
De proxy (die voor een systeem geldt) dien je uiteraard wel in Linux in te stellen, waarschijnlijk ook ergens in de netwerkinstellingen, ik vermoed onder Systeem - Voorkeuren - Netwerkproxy. (*) :?:
Doe eens gek. Let op je spelling.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 10 Maart 2011, 14:17

Hmm, als ik daar kijk krijg ik dit te zien...
proxy.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b13pre) Gecko/20110309 Firefox/4.0b13pre

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Tonnes » 10 Maart 2011, 15:34

Zo te zien is er geen proxy voor het systeem ingesteld, wat uit het voorgaande eigenlijk al bleek (anders had het aanpassen van het hosts-bestand immers geen effect gehad).

De huidige gebruikte DNS-servers kun je waarschijnlijk op meerdere manieren bekijken ,o.a. door dit of dit te lezen. Wellicht is er nog een handiger manier die een Linux-gebruiker je kan vertellen; Linux is voor mij alweer even geleden (uit de tijd van RH 6 om precies te zijn ;) ). Als je systeem op DHCP staat ingesteld, kun je ze waarschijnlijk in de instellingen van de router controleren en eventueel ook aanpassen.
Doe eens gek. Let op je spelling.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 10 Maart 2011, 15:48

Oké, ik zal me er eens in verdiepen als ik heel veel tijd heb.. :wink:

In ieder geval bedankt voor de moeite in deze, Tonnes.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11531
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0b13pre) Gecko/20110312 Firefox/4.0b13pre

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor adri » 13 Maart 2011, 0:07

Of maak gebruik van OpenDNS. ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 13 Maart 2011, 11:50

Daar heb ik aan gedacht en geprobeerd Adri, maar ik kan de juiste instellingen van mijn modem/router niet vinden. :oops:
Ik heb de weg gevolgd zoals aangegeven op de site.

Ik maak ook gebruik van een andere netwerkmanager dan die standaard in Ubuntu zit, ik gebruik WICD.

Als ik deze open krijg ik dit te zien...
wicd.jpeg


Die getallen die daar staan heb ik zelf ingevuld en zijn van openDNS, echter, hij pakte ze niet.


Misschien heb je nog een ideetje wat te doen?

Als ik in de modem/router kijk (Speedtouch) zie ik dit bij DNS staan:
speed.jpeg


Hier nog iemand met dezelfde modem, lijkt wel een bekende. :lol:
http://www.linuxquestions.org/questions ... ns-551356/
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1499
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.15

Re: Website doet het niet.

Berichtdoor Citroentje » 14 Maart 2011, 17:09

En Adri, hoe heb jij het voor elkaar gekregen?


Terug naar “Open source software”