Geen slotje bij internetbankieren

Hierin kan alles wat te maken heeft met beveiliging op het Internet. Bijvoorbeeld het beveiligd versturen van emails of het voorkomen van adware, spyware en andere ongewenste software.
dinolog
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 April 2010, 9:28
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor dinolog » 18 April 2010, 9:59

Hallo beste mensen
Sinds kort vind ik bij de beveiligde site van de Rabobank geen slotje meer rechts onderin mijn scherm!?
Toch lijkt het allemaal in orde ,in de adresbalk staat het juiste adres htpps://bankieren.rabobank.nl/
en als ik onder opties kijk >beveiliging>certificaten lijkt het ook in orde.
Ik heb internetbankieren pas,en in het begin had ik wel het slotje in beeld.
Ik heb Met Trojan Hunter een scan gedaan maar er is geen virus of malware te vinden.
Verder gebruik ik F-secure waarin ik wel dagelijks Tracingcookie atmin.dmt vind in de quarantaine.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn.
Ik gebruik firefox nieuwste versie met rocket launch en foxtabs als add ons.
Mijn systeem is Windows Vista Business en heb F-secure als virusprog en daarnaast Trojan Hunter 5 en Spybot search en destroy.

MVG BVD D>log

Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 Oktober 2004, 12:11
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor Dorus » 18 April 2010, 11:09

Je moet niet kijken naar het slotje, maar naar het groen (of blauw) worden van het linker stuk van de url balk.

Zie ook dit artikel in de mozilla KB

Blauw = beveiligde verbinding, maar identiteit is niet gecontroleerd (lees, deze site wou maar 100 ipv 5000 euro betalen voor het SSL certificaat, hierdoor kon er geen extra controle gedaan worden of de beweerde eigenaar echt de eigenaar is van die site). De verbinding is echter wel versleuteld.

Groen = Identiteit eigenaar geverifieerd en verbinding versleuteld.
¿ʇı̣ əsnqɐ ʇ,uɐɔ noʎ ɟı̣ əpoɔı̣un sı̣ pooɓ ʇɐɥʍ

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11528
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl-NL; rv:1.9.3a5pre) Gecko/20100416 Firefox/3.7a5pre (Slackware)

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor adri » 18 April 2010, 21:20

dinolog schreef:Toch lijkt het allemaal in orde ,in de adresbalk staat het juiste adres htpps://bankieren.rabobank.nl/

Nou, die url klopt in elk geval niet.
Weet je zeker dat het geen https is, i.p.v. htpps?
Afbeelding

dinolog
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 April 2010, 9:28
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor dinolog » 19 April 2010, 10:57

Ja natuurlijk, :oops: bal gehakt die ik ben,'t was vroeg he'had mijn 2e bakkie koffie nog niet gehad!

Bedankt voor het antwoord het is inderdaad https://bankieren.rabobank.nl/
Ah vandaar die kleur,want bij mijn mail (ziggo) is hij blauw.
Maar wat kan dan de reden zijn of is de reden dat er voorheen wel een slotje stond en nu niet?
Ligt dat aan de add ons?
In explorer (sorry voor het vloeken :roll: ) staat ie wel en dan zou het handig zijn als ze bij de rabo hun veiligheidsinfo aanpassen!?

Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1509
Lid geworden op: 30 Oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; fy-NL; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor moZes » 19 April 2010, 11:46

Je bedoelt voor of na het inloggen? Als ik de site zo bekijk zie ik rechtsonder wel een slotje staan en als je er met de muis overheen gaat staat er Ondertekend door VerisSign. Heb geen Rabo-rekening dus kan dat niet controleren.

dinolog
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 April 2010, 9:28
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor dinolog » 20 April 2010, 13:15

Gewoon voor het inloggen!
Bij mij staat ie niet rara,daarom vraag ik mij af of het aan de add-on ligt?

Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 Oktober 2004, 12:11
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor Dorus » 20 April 2010, 14:52

Bij mij staat dat slotje er wel, het is echter aangepast door mijn thema. De beste controle is echter het groen/blauw kleuren, wat ik eerder al aangaf.

Het is mogelijk dat dat slotje bij jou verplaatst of verborgen is. Heb je de statusbalk (beeld-->statusbalk) wel aan staan?
¿ʇı̣ əsnqɐ ʇ,uɐɔ noʎ ɟı̣ əpoɔı̣un sı̣ pooɓ ʇɐɥʍ

dinolog
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 April 2010, 9:28
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor dinolog » 21 April 2010, 21:45

He'he' :idea: ,that's it man!!!! :o
Stom dat je daar niet opkomt,zoiets van zoek je bril zit bovenop je hoofd!!!!! :wink:
Probleem opgelost,dat ook niemand anders er opkwam eerder,haha. :lol:

Thanx en grtz 8)

henk welner
Berichten: 2
Lid geworden op: 2 April 2011, 14:25
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor henk welner » 2 April 2011, 15:07

Na installatie van firefox 4, mis ook ik het slotje en de grijze band onderaan de layout alleen bankier ik met ING. Is er een manier om het slotje weer terug te zetten op mijn layout?? vrgr. henkw.

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1291
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor Mad Maks » 2 April 2011, 16:03

Zoals dorus al aangaf is het slotje in Firefox 4 vervangen voor een kleur in de adresbalk : http://support.mozilla.com/nl/kb/Knop%2 ... rowser=fx4

klik je op de groene balk zie je informatie over de site waarmee je verbonden bent (inclusief het slotje)

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1291
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor Mad Maks » 2 April 2011, 16:06

Ik vond net deze addondie het slotje weer terug brengt volgens de maker (ik heb het niet getest).

succes

MM

Gebruikersavatar
Pettic
Berichten: 3324
Lid geworden op: 28 November 2004, 11:45
Locatie: Rotterdam
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor Pettic » 3 April 2011, 10:04

Dat werkt en zet het slotje in het groene of blauwe gedeelte.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Windows (64); Firefox; Thunderbird

henk welner
Berichten: 2
Lid geworden op: 2 April 2011, 14:25
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Geen slotje bij internetbankieren

Berichtdoor henk welner » 4 April 2011, 10:47

Bij deze dank voor de snelle reacties, ja inderdaad werkt de addon, ook ik heb nu een slotje in de groene balk en dat geeft een prettig gevoel bij het inloggen. Vriendelijke groet, henkw.


Terug naar “Veiligheid op Internet”