Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1489
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 13 Augustus 2008, 22:42

Clear as a baby's bottom!

cornelus
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 Februari 2009, 14:19

Berichtdoor cornelus » 15 Februari 2009, 13:43

(zeker nog nooit kinderen gehad :lol: ) {ikke overigens ook niet}

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1489
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 15 Februari 2009, 13:44

Beetje aan het inlezen, Cornelus?
Simplicity is the ultimate sophistication.

cornelus
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 Februari 2009, 14:19

Berichtdoor cornelus » 15 Februari 2009, 15:22

nou ik probeerde inderdaad mezelf wat wijzer te maken alhier en zeker met betrekking aangaande de huidige firefox problematiek in huize cornelus.... waarbij ondertussen de uren weer vrolijk verstrijken en wij allen, dat is dus vooral ikzelf, ons verwoed klikkend achter de oren krabbend, ons verwonderen over het voortschrijden der techniek en tegelijkertijd zeer onthutst verbolgen kunnen zijn over de uiterlijke details in de interface van sluwe vos versie 3.06

(dus ik beperk me voorlopig nog even tot de onderwerpen die direct mijn aandacht vragen)

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1489
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 15 Februari 2009, 16:24

Mooie zin, nu alleen nog even een hoofdletter en een punt er achter, dan is heer Pettic ook tevreden.
Simplicity is the ultimate sophistication.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11528
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 15 Februari 2009, 16:27

Start --> Uitvoeren --> firefox -p intypen en je kunt een nieuw profiel aanmaken. Is echt niet moeilijk hoor. ;)
Je hoeft ook niet meerdere profielen te gebruiken, doet bijna niemand (maar het kán wel).
Punt is dat als je profiel om wat voor reden dan ook beschadigd is, je met een nieuwe zo weer vertrokken bent. Later kun je bestanden uit dat oude naar het nieuwe profiel overzetten (als je wilt, moet niet) en kun je je oude profiel verwijderen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Pettic
Berichten: 3324
Lid geworden op: 28 November 2004, 11:45
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Pettic » 15 Februari 2009, 16:37

Citroentje schreef:Mooie zin, nu alleen nog even een hoofdletter en een punt er achter, dan is heer Pettic ook tevreden.

Je bent een scherp opmerker Citroentje!
De volzin van cornelus rammelt wel hier en daar, maar daar kan menig "forummer" toch nog wel een puntje aan zuigen.
Waar ik me zorgen om maak is het deel ".. zeer onthutst verbolgen ..".
Dat betekent dat direct ingrijpen van het forum noodzakelijk is om die verbolgenheid om te buigen naar volle tevredenheid. Wellicht is huize cornelus nog niet geheel op de hoogte van de vele mogelijkheden van FF. Maar dan hebben ze de hulpkracht van Mozbrowser toch echt wel onderschat.
Laat maar komen die problemen!
Als schot voor de boeg wil ik cornelus de tip meegeven om regelmatig een back-up te maken met Mozbackup of FEBE.
Windows (64); Firefox; Thunderbird

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1489
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 15 Februari 2009, 16:46

Je bent er weer als de kippen bij!
Simplicity is the ultimate sophistication.

Gebruikersavatar
Pettic
Berichten: 3324
Lid geworden op: 28 November 2004, 11:45
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Pettic » 15 Februari 2009, 16:48

Citroentje schreef:Je bent er weer als de kippen bij!

Zeker weten, als de nood aan de man is, is Pettic nabij.
Windows (64); Firefox; Thunderbird

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1489
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 15 Februari 2009, 16:50

Hahaha.
Simplicity is the ultimate sophistication.

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1489
Lid geworden op: 9 Februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede

Berichtdoor Citroentje » 16 Februari 2009, 10:33

Roept u maar.
Simplicity is the ultimate sophistication.

mjschuman
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 December 2009, 9:54
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)

Re: Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Berichtdoor mjschuman » 26 December 2009, 10:03

Tot nu toe alles gelukt. Nu heb ik nog een vraagje. soms moet ik twee verschillende profielen naast elkaar gebruiken. Als ik profiel 1 opstart gaat het prima FF start in de pagina die ik op gegeven heb. start ik nu het tweede profiel op dan start deze ook in de zelfde pagina als profiel 1 en dat wil ik niet. De tweede moet dus opstarten op een andere pagina als de eerste. Hoe krijg ik dit voor elkaar. Thanksss

Dorus
Berichten: 2547
Lid geworden op: 9 Oktober 2004, 12:11
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; nl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

Re: Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Berichtdoor Dorus » 26 December 2009, 10:09

Bedoel je een andere startpagina? Zie extra-->opties-->algemeen-->Opstarten. Stel het daar goed in (dus ook "Als firefox start: Mijn startpagina tonen.").

Daarnaast, houd er rekening mee dat als je firefox 2 keer opstart, hij simpelweg een nieuw venster van het al draaiende proces aanmaakt. Je krijgt de profielbeheerdere in dat geval ook niet te zien.

Start firerox op met -no-remote om dat te voorkomen. Ik raad aan bij je standaard profiel -no-remote niet te gebruiken, en bij alle andere wel.
¿ʇı̣ əsnqɐ ʇ,uɐɔ noʎ ɟı̣ əpoɔı̣un sı̣ pooɓ ʇɐɥʍ

Gebruikersavatar
def35
Berichten: 100
Lid geworden op: 5 Januari 2007, 23:52
Locatie: kerkrade [limbo]
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Berichtdoor def35 » 25 Maart 2011, 17:10

deze optie werkt zover ik er net achter ben gekome .niet met win7 FF4 :?: ;
De Groetjes Van c.s

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11180
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Re: Hoe maak je een nieuw profiel aan in Firefox?

Berichtdoor nirwana » 26 Maart 2011, 1:24

def35 schreef:deze optie werkt zover ik er net achter ben gekome .niet met win7 FF4 :?: ;
Wat werkt niet ? -no-remote ?
Toch heb ik Firefox tijdens de beta-periode aardig lang met die optie gebruikt. Ik wilde namelijk een Firefox 3.6 en een Firefox 4 naast elkaar kunnen gebruiken. Al is het maar om even te spieken hoe iets in de andere Firefox-versie heet of werkt.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]


Terug naar “Mozilla Firefox”