Firefox 2 NL

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Firefox-vertaling kwijt.
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1292
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem

Firefox 2 NL

Berichtdoor Mad Maks » 16 September 2006, 7:59

Dit is het laatste weekend waarin we dingen kunnen veranderen in Fx 2 NL zonder ingewikkelde procedures. Dus voor de QA zoeken wij vrijwilligers.
Download de laatste nightly (dit is Fx 2 RC1 als er geen grote fouten worden ontdekt in de engelse versie) en ga het programma intensief gebruiken.

Het gaat om dingen als vensters die te klein zijn, zoekplugins die niet werken etc. (maak wel een nieuw profiel aan!)

*Linux
*Mac
*Windows zip
*Windows installer

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1292
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem

Berichtdoor Mad Maks » 16 September 2006, 8:43

Doe ook de testen op Litmus, aub

Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1509
Lid geworden op: 30 Oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden

Re: Firefox 2 NL

Berichtdoor moZes » 18 September 2006, 8:29

Mad Maks schreef:Dit is het laatste weekend waarin we dingen kunnen veranderen in Fx 2 NL zonder ingewikkelde procedures. Dus voor de QA zoeken wij vrijwilligers.
Download de laatste nightly (dit is Fx 2 RC1 als er geen grote fouten worden ontdekt in de engelse versie) en ga het programma intensief gebruiken.

Het gaat om dingen als vensters die te klein zijn, zoekplugins die niet werken etc. (maak wel een nieuw profiel aan!)


En dit geldt ook voor de Friese versie natuurlijk:

*Linux
*Mac
*Windows zip
*Windows installer

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1292
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem

Berichtdoor Mad Maks » 19 September 2006, 8:52

Ik zou het zeer op prijs stellen dat degene die de laatste nl versie geinstalleerd hebben en gebruiken dit hier melden. Ik moet kunnen melden dat er een gedege community test is gedaan en nu krijg ik het id dat er niemand is die wil testen.

Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1847
Lid geworden op: 24 September 2005, 10:39
Locatie: wageningen

Berichtdoor Sipster » 19 September 2006, 10:07

ik heb hem het afgelopen weekend gebruikt en ben geen fouten tegengekomen, maar ik ben iet aand e litmustests toe gekomen
Wees meester en vormgever van jezelf

STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1292
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem

Berichtdoor Mad Maks » 19 September 2006, 10:16

Sipster schreef:ik heb hem het afgelopen weekend gebruikt en ben geen fouten tegengekomen, maar ik ben iet aand e litmustests toe gekomen


dank!

even een algemene opmerking: de litmustesten zijn opgedeeld in allerlei kleine testen. doe je ze allemaal ben je heel veel tijd kwijt maar een enkele test kan al in een paar minuten gedaan zijn. elke test die geregistreerd wordt is meegnomen :-)

Gebruikersavatar
Trui Jentink
Berichten: 132
Lid geworden op: 20 Oktober 2004, 10:12
Locatie: Ljouwert

Berichtdoor Trui Jentink » 19 September 2006, 13:24

Heeft iemand, een van de vertalers een Nederlandse versie van
accessibility.xhtml
helpbestand bij FF 2?
Ik zou hem graag als 'raadpleegbestand' naast de Engelse versie gebruiken voor het maken van een Friese vertaling. Die moet, begrijp ik, snel gemaakt worden.
Alvast bedankt.
Mijn e-mail is hsijens aapje gmail + com

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1292
Lid geworden op: 7 Oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem

Berichtdoor Mad Maks » 19 September 2006, 13:38

Trui Jentink schreef:Heeft iemand, een van de vertalers een Nederlandse versie van
accessibility.xhtml
helpbestand bij FF 2?
Ik zou hem graag als 'raadpleegbestand' naast de Engelse versie gebruiken voor het maken van een Friese vertaling. Die moet, begrijp ik, snel gemaakt worden.
Alvast bedankt.
Mijn e-mail is hsijens aapje gmail + com

gemaild

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 19 September 2006, 17:21

Heb ook een aantal tests gedaan op Litmus.
Behalve een test met een website die flash gebruikt (heb ik niet geïnstalleerd in FF 2.0), alles in orde. :)

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11218
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 19 September 2006, 21:40

Ik gebruik ook de NL-versie die je hebt aangegeven. Ik zou er een go aan geven, want zowel de vertaling als de stabiliteit bevallen me.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

JanT
Berichten: 271
Lid geworden op: 30 Oktober 2004, 11:19
Locatie: Eindhoven

Berichtdoor JanT » 19 September 2006, 23:25

De Nederlandse van Firefox en Thunderbird branch (2.0) heb ik al geruime tijd voor dagelijks gebruik. Als de vertaling van de Nightlies achter liep deed ik de noodzakelijke vertaling zelf.
Vanavond heb ik voor Firefox de versies naast elkaar gelegd, maar geen fouten gevonden. Vorige week kwam ik nog een serie Kofschip-fouten tegen, maar die zijn nu ook weg.
Het ziet er allemaal netjes uit.
Jan

Gebruikersavatar
Henk Kuyer
Berichten: 13
Lid geworden op: 20 Mei 2005, 16:26

Fout als ik optie kies

Berichtdoor Henk Kuyer » 27 Oktober 2006, 12:50

Als ik de opties kies dan zie ik onderin rode letters met <prefpane id="panedownloads .....
Klik ik op Inhoud dan is een deel van de tekst bij Bestandstypen niet goed leesbaar. Dit geld ook bij Privacy, hier zie ik dat er een button zit onder instellingen maar kan die niet klikken.(Bij privegegevens)
Ligt dit aan deze kant of toch een vertaal fout????
Met vriendelijke groeten,
Henk Kuyer.

JanT
Berichten: 271
Lid geworden op: 30 Oktober 2004, 11:19
Locatie: Eindhoven

Re: Fout als ik optie kies

Berichtdoor JanT » 27 Oktober 2006, 13:09

Henk Kuyer schreef:Als ik de opties kies dan zie ik onderin rode letters met <prefpane id="panedownloads .....
Klik ik op Inhoud dan is een deel van de tekst bij Bestandstypen niet goed leesbaar. Dit geld ook bij Privacy, hier zie ik dat er een button zit onder instellingen maar kan die niet klikken.(Bij privegegevens)
Ligt dit aan deze kant of toch een vertaal fout????
Met vriendelijke groeten,
Henk Kuyer.
Probeer je extensies en thema's uit te zetten. (Safe mode) Die kunnen ook dergelijke fouten veroorzaken.

Amsterdammer
Berichten: 109
Lid geworden op: 24 Oktober 2006, 13:10
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Amsterdammer » 27 Oktober 2006, 13:15

^
^

je moet de extensie Download Manager Tweak deinstaleeren, browser opnieuw starten en alles is weer goed. en dan nog het update van deze extensie afwachten:
https://addons.mozilla.org/firefox/256/

op moment alleen 1.5-compatibel

;)

Gebruikersavatar
Henk Kuyer
Berichten: 13
Lid geworden op: 20 Mei 2005, 16:26

Berichtdoor Henk Kuyer » 27 Oktober 2006, 14:19

Yes dat was de boosdoener.
Jongens bedankt voor de snelle reactie.
Henk.


Terug naar “Nederlandse Firefox-vertaling”