Impact van schrijfwijze '-bestanden' tov '_bestanden'

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Firefox-vertaling kwijt.
didorno
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 April 2006, 18:52

Impact van schrijfwijze '-bestanden' tov '_bestanden'

Berichtdoor didorno » 20 April 2006, 19:03

Het blijkt (bij mij) dat bij opslaan webpagina de map, die bijbehorende files bevat, een naam heeft die eindigt op '-bestanden'.
Ook de eerdere versie dan 1.5.0.2 had dit verschijnsel.
Windows Verkenner doet hier niets mee als je een opgeslagen webpagina wil deleten of kopiëren, de map blijft gewoon staan.
Eindigt de map op '_bestanden' dan wordt hij meegedelete of meegekopieerd. Dat is zoals het moet, denk ik.
IE slaat een webpagina ook op als '_bestanden'.

In nl.jar zie ik staan 'filesFolder=%S-bestanden'
in de engelse versie en-US.jar staat 'filesFolder=%S_files'.

Typefoutje????

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11218
Lid geworden op: 19 September 2003, 5:09

Berichtdoor nirwana » 20 April 2006, 21:53

Ik denk inderdaad dat dit een foutje in de vertaling is. Bedankt dat je ons daarop opmerkzaam maakt.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1847
Lid geworden op: 24 September 2005, 10:39
Locatie: wageningen

Berichtdoor Sipster » 20 April 2006, 22:19

waar, hoe heb je dat gevonden... ik heb eens even gekeken, maar het is zo`n ontzettende kluwen en veelvoud van bestanden dat ik niet zou weten waar ik moet beginnen te zoeken....
Als we het zelf veranderen in de jar file werkt het dan wel goed?
Wees meester en vormgever van jezelf

STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 20 April 2006, 22:21

sipster schreef:Als we het zelf veranderen in de jar file werkt het dan wel goed?

Dat lijkt me wel.

Inderdaad een heel gezoek. :)

Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1847
Lid geworden op: 24 September 2005, 10:39
Locatie: wageningen

Berichtdoor Sipster » 20 April 2006, 22:24

adri schreef:
sipster schreef:Als we het zelf veranderen in de jar file werkt het dan wel goed?

Dat lijkt me wel.

Inderdaad een heel gezoek. :)


leek mij ook maar heb je hem al gevonden?
Wees meester en vormgever van jezelf



STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11530
Lid geworden op: 5 Maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Berichtdoor adri » 20 April 2006, 22:27

Nee, niet gezocht ook (maar kan me er alles bij voorstellen).
Gebruik WIndows haast niet meer. 8)

Ik vind oom Wim (a.k.a. uncle Bill) niet zo aardig.

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40

Berichtdoor Tonnes » 20 April 2006, 22:42

Het is opzet, puur vanwege grammatica.

Het gedrag m.b.t. kopiëren en verplaatsen kon ik niet reproduceren, maar is ook te verklaren door de 'connected files feature' van Windows 2000 en hoger. Tot vandaag was mij die niet bekend en aangezien een koppelteken is toegestaan en ook in het Duits wordt gebruikt is er zonder die feature geen enkel probleem. De verwijzingen naar de map in het aangemaakte HTM-bestand kloppen immers en als je het mij vraagt kan de feature ook nog eens gevaarlijk zijn.

Er is in dit geval niet zozeer sprake van een door MS gezette standaard maar naar mijn mening meer van een grammaticale fout die behalve in het OS ook consequent is doorgevoerd in applicaties zoals Word. Daarnaast is de string bepalend voor mapnamen op alle platformen, dus men zou misschien niet verwachten dat Mozilla hiermee rekening houdt. Het blijkt echter dat dit voor deze string toch het geval is, dus hij zal wel worden gewijzigd in 2.0.

Interessante links: bug 232075, bug 214166 en MS Q252721.

JanT
Berichten: 271
Lid geworden op: 30 Oktober 2004, 11:19
Locatie: Eindhoven

Berichtdoor JanT » 21 April 2006, 12:46

sipster schreef:
adri schreef:
sipster schreef:Als we het zelf veranderen in de jar file werkt het dan wel goed?

Dat lijkt me wel.

Inderdaad een heel gezoek. :)

leek mij ook maar heb je hem al gevonden?

Zoeken op "%S-bestanden" levert wat op.
In de CVS lijst 3 keer, in browser, mail en toolkit.
In het het nl.jar-bestand van Firefox (2.0a1) in browser.properties en in contentAreaCommands.properties

Zelf heb ik geen last van "-" of "_" omdat ik Windows Verkenner niet gebruik.

Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1847
Lid geworden op: 24 September 2005, 10:39
Locatie: wageningen

Berichtdoor Sipster » 21 April 2006, 14:28

JanT schreef:omdat ik Windows Verkenner niet gebruik.


wat gebruik je dan?
Wees meester en vormgever van jezelf



STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox

didorno
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 April 2006, 18:52

Berichtdoor didorno » 21 April 2006, 18:54

Tonnes, inderdaad je geeft interessante links.
Grappig is dat in 'Bug 232075' in één van de antwoorden ook sprake is van een abusievelijke verwisseling van - en _, zoals de
schrijver later vermeldt.
Overigens lijkt het mij ongewenst dat de engelse Firefox versie anders
omgaat met copy en delete dan de nederlandse versie. Dit is voldoende
reden om ze wat dit betreft gelijk te maken, dus '_bestanden' zoals ook staat in je laatste link MS Q252721.
Ik ga in ieder geval de files waarin '-bestanden' voorkomt proberen te wijzigen.

Allen bedankt voor jullie reacties. :wink:

JanT
Berichten: 271
Lid geworden op: 30 Oktober 2004, 11:19
Locatie: Eindhoven

Berichtdoor JanT » 21 April 2006, 19:36

sipster schreef:
JanT schreef:omdat ik Windows Verkenner niet gebruik.

wat gebruik je dan?

Voor omgaan met bestanden en directories gebruik ik Total Commander (voorheen Windows Commander).
Hiermee kan ik ook door *.jar-bestanden wandelen en de bestanden er in bekijken en aanpassen.
Dit programma heeft tien jaar geleden de overstap van DOS met Norton Commander naar Windows acceptabel gemaakt en daarna ben ik het blijven gebruiken.

didorno
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 April 2006, 18:52

Berichtdoor didorno » 21 April 2006, 21:19

In 'nl.jar' heb ik inmiddels 'browser.properties' en 'contentAreaCommands.properties' aangepast ( 3x '-bestanden' naar '_bestanden' gewijzigd) d.m.v. Quick Zip 3.06.
Nu werkt Firefox 1.5.0.2 zoals ik verwachte.

Zeer hartelijk dank !

didorno
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 April 2006, 18:52

-Bestanden versus _Bestanden

Berichtdoor didorno » 9 December 2006, 15:44

Firefox 1.5.0.8 heeft weer hetzelfde probleem als hiervoor gemeld met
versie 1.5.0.2.
Jammer is dat !

JanT
Berichten: 271
Lid geworden op: 30 Oktober 2004, 11:19
Locatie: Eindhoven

Berichtdoor JanT » 9 December 2006, 23:43

En bij Firefox 2.0 staat het goed, bij Firefox 3.0 weer fout in browser.properties

Gebruikersavatar
Tonnes
Berichten: 814
Lid geworden op: 20 November 2004, 21:40

Re: -Bestanden versus _Bestanden

Berichtdoor Tonnes » 10 December 2006, 13:40

didorno schreef:Firefox 1.5.0.8 heeft weer hetzelfde probleem als hiervoor gemeld met
versie 1.5.0.2.
Jammer is dat !

Niet getreurd, het probleem is gefixt in 1.5.0.9. Helaas werd het door misverstanden niet meegenomen in 1.5.0.6/1.5.0.8.

In 3.0 is trouwens nog (even) meer niet in orde / synchroon t.o.v. 2.0.


Terug naar “Nederlandse Firefox-vertaling”