%brandDTD; ] > Afhandelen van popups

Afhandelen van popups

Dit document legt alle opties uit die in het menu Voorkeuren van Firefox aanwezig zijn.

In dit onderdeel:

Wat zijn popups?

Popup vensters, of popups, zijn vensters die automatisch verschijnen, zonder uw toestemming. Ze zijn er in verschillende maten, maar bedekken meestal niet het hele scherm. Sommige popups openen boven op het huidige Firefox venster, terwijl andere onder het huidige Firefox venster opduiken (popunders).

Firefox stelt u in staat om popups en popunders te onderdrukken, door middel van het Web Feature voorkeuren paneel. Popup blocking staat bij voorbaat al aan, dus om popups te onderdrukken in Firefox hoeft u verder niets aan de instellingen te veranderen.

Als er een popup venster onderdrukt wordt in Firefox, dan wordt het volgende icoontje weergegeven in de statusbalk. U kunt dit icoon gebruiken om websites toe te voegen aan de lijst met toegestane sites, zodat popup vensters van bepaalde sites wel verschijnen

Het onderdrukken van popup vensters kan bij sommige websites problemen opleveren: Verschillende sites, waaronder websites van banken, gebruiken popup vensters voor belangrijke mededelingen. Het blokkeren van alle popups kan resulteren in het niet, of niet volledig werken van de website. Om bepaalde websites toe te staan om popup vensters te tonen - terwijl alle andere geblokkeerd worden - kunt u websites toevoegen aan de lijst met sites die wel popups mogen openen.

Het blokkeren van popups werkt niet altijd: Hoewel Firefox de meeste popup vensters blokkeert, kan het toch voorkomen dat een website een speciale methode gebruikt voor popups, die verder niet bekend is.

Toestaan van popup vensters op sommige websites: Nadat u popup blocking heeft geactiveerd, kan u ervoor kiezen om sommige websites de toestemming te geven om toch popup vensters te openen. Open het Tools menu en selecteer Opties. Vanaf het Web Features paneel, kunt u websites toevoegen, waarvan u popups wel waardeert.

Dit deel beschrijft hoe u Firefox' Popup Blocker gebruikt. Als u het Web Features paneel nog niet open heeft staan, open dit venster dan nu, door de volgende stappen te volgen:
  1. Open het Tools menu en kies voor Opties.
  2. Klik op de Web Features categorie.
Vanuit hier kunt u de volgende instellingen doen:

Als een Popup Venster is geblokkeerd

Iedere keer als er een popup wordt geblokkeerd, verschijnt het volgende icoon in Firefox' statusbalk om u te informeren over een geblokkeerde popup.

Het gebruik van het popup icoon om websites aan de toegestane lijst toe te voegen: U kunt het popup icoon gebruiken om snel een site toe te voegen aan de lijst met toegestane sites. Klik op het icoontje om een lijst van geblokkeerde sites op te vragen. De huidige website is al geselecteerd. Klik op Deblokkeer Site om de site toe te voegen aan de lijst met toegestane sites.

Opmerking: Het blokkeren van popup vensters kan op sommige sites problemen opleveren. Voor meer informatie over het blokkeren van popup vensters, zie Wat zijn popups?.

21 February 2004

Copyright © 2003 - 2004 Medewerkers Firebird Help-project.