eMule
Vandaag de dag is eMule één van de grootste en meest betrouwbare P2P file sharing clients over de hele wereld. Dankzij de open-sourcegedachte kunnen veel programmeurs hun toevoegingen aan de code delen met het project, wat het netwerk nog efficiënter maakt met elke nieuwe versie.

Je kunt de laatste versie van eMule hier downloaden. Je kunt kiezen tussen een Zip die je gewoon kunt uitpakken of een installatieprogramma.
downloadeMule
Zodra je Emule klaar is en je start hem voor de eerste keer krijg je een Connection Wizard.
ADSL Lite is meestal 1024Kbit/sec Down(128Kbyte/sec) en 256Kbit/sec Up(32Kbyte/sec)
ADSL Basic is 2048Kbit/sec Down(256Kbyte/sec) en 320Kbit/sec Up(40Kbyte/sec)
Wizard
Druk nu op 'Connect'
connect
Zodra dit klaar is kijk je of emule goed verbind met het netwerk. Deze informatie kun je in de servertab rechts zien.
Servertab
In het rode kader kun je zien dat ik verbonden ben en dat ik een 'High ID' heb. Dit betekent dat het internet kan communiceren met poorten TCP 4662 en UDP 4672. Als je nog niet bent verbonden probeer dan servers toe te voegen daarn naar deze site te gaan: Emule Servers en daar op 'add best servers' te klikken. Hiermee voeg je de meest recente servers toe zodat je verbinding kan maken met het netwerk. Als je nu een High ID hebt ben je klaar om emule te gaan gebruiken. Voor verdere informatie kun je deze pagina raadplegen. Heb je een 'Low ID' lees dan verder.
Myinfo
Low ID
ED2K-KADED2K-KAD3 ED2K-KAD2
Bij een Low ID heb je geen 2 groene pijltjes. Dit betekent dat het netwerk niet goed met jouw Emule client kan communiceren. En je moet hiervoor de poorten TCP 4662 en UPD 4672 in je firewall of router open zetten naar jouw computer. Om iedereen zo goed mogelijk hierbij te helpen zou ik willen vragen of iedereen die het gelukt is om zijn firewall of router goed in te stellen daar een korte handleiding voor te schrijven en die op te sturen of toe te voegen aan deze eMule Handeleiding.
Handleiding op Emule